?> 3 nejčastější chyby při prodeji nemovitosti

3 nejčastější chyby při prodeji nemovitosti

Realitní zpravodaj - zprávy ze světa realit a financí

REALITNÍ PORTÁL , 2014-03-12 09:17:22

1. Prodejní cena mimo trh

První a nejčastější chybou je správné stanovení prodejní ceny. Většina prodávajících si udělá rychlo průzkum realitního trhu. Projdou nabídky nějakého realitního serveru. Najdou nejdražší byt v nabídce a domnívají se, že jeho byt bude prodejný za stejné peníze. S tímto subjektivním názorem "Vždyť ten můj je lepší ..." ovšem většinou se zapomene na další faktory, které ovlivňují prodejní cenu bytu.

Vysoká cena nemovitosti většinou znamená, že budete Vaši nemovitost prodávat dlouho, a dost možná za tuto částku nemovitost ani neprodáte. Pokud s prodejem pospícháte určitě tento moment nepodceňujte. Vyhnete se spekulativním kupcům, kteří čekají na výrazné slevy nemovitostí.

2. Špatná prezentace nemovitosti

Jestli-že chcete rychle a dobře prodat Vaši nemovitost, musíte umět Vaši nemovitost kvalitně prezentovat. Prezentace se dělí na dvě části (prezentace nemovitosti v inzerci, prezentace nemovitosti potenciálnímu kupci). Obě dvě jsou velmi důležité. Pokusit se prodat nemovitost prostřednictvím jednoho malého inzertního serveru, kde popis nemovitosti je jedna věta a často je také bez fotografií, se většinou nepodaří. Dejte si tedy záležet na správně strukturovaném popisu Vaší nemovitosti, kvalitní fotografie jsou základ. Ne nadarmo se říká: "Obraz vydá za 1000 slov."

3. Smlouvy a peníze

Sehnali jste zájemce o koupi nemovitosti. Tím starosti ovšem nekončí. Naopak může to být ta nejkrizovější část obchodu. Nejprve je nutné domluvit všechny podrobnosti smlouvy, financování nemovitosti a také předání nemovitosti. Pokud nejste zrovna právník, tak sestavení kupní smlouvy, někdy také smlouvy o smlouvě budoucí, může být dost tvrdý oříšek. Někdy se celý obchod komplikuje ještě podmínkami banky, která má předmětnou nemovitost financovat.

Přečteno: 2824 x

Tagy: prodej nemovitosti, inzerce nemovitosti

Přihlášte se k odběru Realitního zpravodaje

Přihlášení k odběru Realitního zpravodaje

Čtěte také:

Nová daň z nemovitosti
2011-03-21 10:40:55
Ceny bytů dál padaly, nejhorší bydlení zlevnilo nejvíc
2009-07-28 11:18:12
Energetické průkazy. Vše, co o nich potřebujete vědět
2012-11-15 15:18:00




Zpět na seznam článků

Zpět na úvodní stranu