?> Zelená úsporám: kde získat informace?

Zelená úsporám: kde získat informace?

Realitní zpravodaj - zprávy ze světa realit a financí

Sreality.cz , 2009-05-06 16:22:57

Podle Státního fondu životního prostředí není potřeba pro vyplnění žádosti mít poradce. Část žádosti si vyplní žadatel snadno sám, technickou část pak vyplní dodavatel nebo stavební inženýr, který projekt zpracovává. Míst, kde získat informace o programu Zelená úsporám je pak několik.

Pokud se chcete poradit nebo zeptat, zda ve vašem případě máte nárok na dotaci, kontaktujte některé z krajských pracovištích Státního fondu životního prostředí. Můžete využít i zelené linky 800 260 500 nebo e-mail dotazy@zelenausporam.cz.

Státní fond životního prostředí těm zájemcům, kteří se obávají front na pracovištích SFŽP, doporučuje počkat. Program podpory poběží tři roky a finančních prostředků je dost. Na letošní rok je k dispozici 10 miliard korun, v dalších letech pak ještě 15 miliard. Důležitá je informace, že program proplácí práci odborných firem. Pokud si chcete provést práce svépomocí, pak na dotaci zapomeňte.

Na serveru k programu je umístěna kalkulačka, pomocí které si můžete rychle udělat představu, jak velkou dotaci můžete na svůj záměr dostat.

Informace o tom, na co se program Zelená úsporám vztahuje, naleznete na serveru www.zelenausporam.cz. Vyplatí se pročíst si Příručku pro žadatele a její přílohu. Jednotlivé formuláře pro žádost lze stáhnout v sekci Dokumenty ke stažení.

Další informace lze načerpat například z on line rozhovoru na serveru TZB-info.cz, kde dotazy čtenářů zodpovídala Irena Plocková, vedoucí programu Zelená úsporám. On line rozhovor s Irenou Plockovou byl i na serveru Ihned.cz.

V Mladé frontě Dnes vyšla speciální příloha věnovaná programu Zelená úsporám. Stáhnout ji lze na stránkách programu Zelená úsporám.

Obecné informace o programu Zelená úsporám se můžete dočíst v článku Ekolistu.cz Stát dá miliardy na zelené bydlení ze 7.4.2009.

Přečteno: 1836 x

Tagy:

Přihlášte se k odběru Realitního zpravodaje

Přihlášení k odběru Realitního zpravodaje

Čtěte také:

Kdy odečíst úroky z úvěrů na bydlení
2009-03-05 11:50:52
Rekonstrukce panelového bytu prodeji výrazně nepomůže
2009-02-25 08:59:24
Jak vyřešit pojištění domácnosti pronajatého bytu
2009-05-25 10:21:08




Zpět na seznam článků

Zpět na úvodní stranu