?> Dotace na zateplení a pasivní domy

Dotace na zateplení a pasivní domy

Realitní zpravodaj - zprávy ze světa realit a financí

Centrum pasivního domu , 2009-02-03 09:42:43

Chystáte se rekonstruovat svůj dům a kvalitně ho zateplit? Plánujete postavit pasivní dům? Letos máte vyhráno. Od dubna 2009 bude poprvé v historii Česka možné získat pro domácnosti dotaci na energeticky úsporné rekonstrukce či pasivní domy.

Lidé, kteří nechtějí být závislí na nespolehlivých dodávkách energie ze zahraničí a zároveň touží ušetřit za vytápění svého domu, budou moci žádat o dotaci. "Na dnes vyhlašovaný program podpor výměny vytápění naváže od dubna rozsahem unikátní dotační program pro domácnosti, pro který bude již letos k dispozici téměř deset miliard korun. Bude zaměřený jak na obnovitelné zdroje, tak na energetické úspory při rekonstrukcích, ale i v novostavbách," říká vicepremiér Martin Bursík.

V rámci nového a podstatně rozšířeného programu dotací bude podporováno:

  • kvalitní zateplování rodinných domů,
  • kvalitní zateplování nepanelových bytových domů (zateplování panelových domů podporují již programy Ministerstva pro místní rozvoj),
  • náhrada neekologického vytápění za nízkoemisní kotle na biomasu a účinná tepelná čerpadla, instalace těchto zdrojů do nízkoenergetických novostaveb,
  • nová výstavba v pasivním standardu.

Celkově bude moci z chystaného dotačního programu v následujících letech čerpat cca 250 tisíc domácností až 20 miliard korun. Zdrojem financování programu jsou výnosy zprodeje emisních povolenek. O dotace z nového programu nebude možno žádat zpětně na akce zrealizované před jeho vyhlášením. Podrobné podmínky programu budou k dispozici v březnu.

Přečteno: 1422 x

Tagy:

Přihlášte se k odběru Realitního zpravodaje

Přihlášení k odběru Realitního zpravodaje

Čtěte také:

10 tipů na investice do bytů
2010-06-15 10:31:35
Realitní Portál.cz - Otevíráme pobočku na Praze 6
2010-11-03 16:02:31
Sledování změn na Katastru nemovitostí za 200 Kč
2013-11-25 09:38:47




Zpět na seznam článků

Zpět na úvodní stranu