?> Krize přiměla developery uvažovat také o výstavbě nájemních bytů

Krize přiměla developery uvažovat také o výstavbě nájemních bytů

Realitní zpravodaj - zprávy ze světa realit a financí

ČTK , 2009-02-05 09:36:27

Developerské firmy začínají v době poklesu poptávky po novém bydlení přehodnocovat postoj k výstavbě nájemních bytů. Některé společnosti chtějí pronajmout v současnosti neprodejné byty, další developeři uvažují dokonce o výstavbě nových nájemních projektů. Na diskusním setkání časopisu Stavební fórum to uvedli představitelé některých developerských firem. Nájemní bydlení se dosud v Česku v nabídce developerů téměř nevyskytovalo.

Společnost Eube Allana Jírka chce k pronájmu nabídnout byty z některých projektů, které v současnosti marně hledají kupce. "Určitě to bude lepší situace, než mít byt volný," uvedl šéf Eube. Lidé někde bydlet potřebují, zájem o nájemní bydlení se tak podle Jírka může v budoucnosti dále zvyšovat.

Podobný přístup potvrdil také Štěpán Havlas ze společnosti Finep Holding. Firma prý dokonce uvažuje o výstavbě celých nájemních projektů. "Vidíme v tom na trhu potenciál, díra tam určitě je," poznamenal Havlas.

Architekt Michal Šourek ze společnosti MSG holding však vyjádřil obavu, aby větší důraz developerů na nájemní byty neznamenal pokles jejich kvality. "Nemusí to tak být," polemizoval Jírek. Firmy se prý naopak můžou kvůli úspoře nákladů na provoz bytů začít více orientovat například na výstavbu nízkoenergetického bydlení.

Přečteno: 1524 x

Tagy:

Přihlášte se k odběru Realitního zpravodaje

Přihlášení k odběru Realitního zpravodaje

Čtěte také:

Nové stavby musí mít od ledna průkaz energetické náročnosti budov
0000-00-00 00:00:00
Dotace na zateplení a pasivní domy
2009-02-03 09:42:43
Jak vyřešit pojištění domácnosti pronajatého bytu
2009-05-25 10:21:08




Zpět na seznam článků

Zpět na úvodní stranu